آیا تثبیت دلار به نفع سایر ارزهاست؟
به گزارش رسانه مدیاتی، روز پنجشنبه در آستانهی انتشار آمارهای کلیدی تورم ایالات متحده ثابت ماند. در همین راستا، شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار هر دو در معاملات آسیایی با 0.1 درصد کاهش همراه بودند که البته تحت فشار ین قوی قرار داشتند.
در حال حاضر، تمرکز مستقیماً بر روی دادههای شاخص قیمت PCE است که موعد انتشار آن، اواخر روز پنجشنبه بوده و نشانگر تورم ترجیحی فدرال رزرو تلقی میشود و انتظار میرود که بیانگر ثابتماندن تورم در ژانویه باشد.
گذشته از آن، برخی از مقامات فدرال رزرو با اشاره به ماندگاری تورم، تأکید کردهاند که بانک مرکزی عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد.
جان ویلیامز و رافائل بوستیک، مقامات فدرال رزرو روز چهارشنبه به لزوم اقدام بیشتر برای دستیابی به هدف 2 درصدی سالانه تورم فدرال رزرو تأکید کردند. در واقع، پس از اظهارات چندین عضو فدرال رزرو، ارزهای منطقهای، دستخوش زیانهای یک شبه شدند، در حالی که دادههای تولید ناخالص داخلی، گواه انعطافپذیری اقتصاد ایالات متحده بود. البته ناگفته نماند عامل دیگری که منجر به کاهش اندک دلار شد، فشار ناشی از افزایش شدید ین ژاپن بود.
بیشتر بخوانید: وضعیت نفت در هفته دوم اسفند 1402
پس از اینکه هاجیمه تاکاتا، یکی از اعضای BOJ در روز پنجشنبه در مورد خروج بانک مرکزی از سیاستهای فوقالعاده سست خود تصریح کرد، ین ژاپن در برابر دلار، 0.6 درصد افزایش یافت.
تاکاتا با تأکید بر پیشروی در دستیابی به هدف تورم 2 درصدی بانک مرکزی، پایاندادن به کنترل منحنی بازده بانک مرکزی و نرخهای بهره منفی را خواستار شد.
اظهارات تاکاتا منجر به تقویت برخی گمانهزنیها مبنی بر افزایش نرخهای بهره توسط بانک مرکزی شد که البته در پی انتشار دادههای تورم شاخص قیمت مصرفکنندهی قویتر از حد انتظار در اوایل این هفته، این تصور، بیشتر قدرت گرفت. با این حال، سایر آمارهای اقتصادی بهویژه خردهفروشی و تولید صنعتی نیز تصویری متوسط از اقتصاد ژاپن را به تصویر میکشند که بهطور غیرمنتظرهای در سه ماهه چهارم به سمت رکود حرکت کرد. آنچه مسلم است ضعف اقتصادی به طور بالقوه میتواند تغییر رویکرد زودهنگام BOJ را به تاخیر بیاندازد.
سایر ارزهای آسیایی در روز پنجشنبه در محدوده ثابت رو به پایین حرکت کردند که از بین آنها، روپیه هند ثابت بود که البته پس از انتشار دادههای تولید ناخالص داخلی در سه ماهه، مطابق با انتظارات باید اندکی کاهش یابد.
اما در پی دادههای تورمی ضعیفتر از حد انتظار، دلار استرالیا با 0.4 درصد افزایش، به طور چشمگیری از زیانهای شدید جلسهی قبل بهبود یافت. غیر از آن، دادههای خردهفروشی ضعیف در روز پنجشنبه، این شرطبندیها را تقویت کرد که بانک مرکزی انگیزهی کمی برای تداوم افزایش نرخهای بهره خواهد داشت.
وون کره جنوبی و دلار سنگاپور نیز هر دو به صورت جانبی حرکت کردند و در نهایت، در آستانهی دادههای شاخص مدیران خرید که قرار است در روز جمعه منتشر شود و انتظار میرود نشانههای بیشتری را در مورد بزرگترین اقتصاد آسیا ارائه دهد، یوآن چین در سطح خود در جا میزد.