ورود 21 میلیون دوز واکسن کرونا به کشور

رسانه مدیاتی – طبق گزارش‌هایی که گمرک ایران اعلام کرده است حدود ۲۱ میلیون دوز واکسن کرونا از کشورهای مختلف وارد ایران شده است.

ورود 21 میلیون دوز واکسن کرونا به کشور

بررس‌های انجام شده از آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد، در حال حاضر حدود 21 میلیون دوز واکسن طی 33 مرحله وارد ایران شده است. طبق مواردی که گفته شده است تا کنون 14.5 میلیون دوز واکسن چینی سینوفارم، نزدیک به 3 میلیون دوز واکسن ژاپنی طی 3 مرحله و همچنین 1.4 میلیون دوز واکسن ایتالیایی (کواکس) از طریق گمرک فرودگاه امام وارد کشور شده است.

علاوه بر این موارد تا کنون فقط یک میلیون دوز واکسن روسی اسپوتنیک ترخیص شده است. نکته جالب توجه اینکه سه محموله آخر وارداتی در تاریخ‌های 10، 14 و 17 مردادماه مربوط به مبدأ کشور چین بوده است. بر این اساس، به فاصله زمانی سه روز، محموله‌های یک میلیون دوزی از چین وارد شد.

در این راستا حسین وطن پور، نماینده وزیر و مدیر اجرایی تولید واکسن داخلی کرونا با اشاره به عدم تحقق واکسیناسیون روزانه ۴۰۰ هزار دُز واکسن، اعلام کرد: «هدف برنامه ریزی ما متناسب با واردات و تولید داخلی با ظرفیت واکسیناسیون روزانه ۵۰۰ هزار دز صورت گرفت.»

او ادامه داد: «در این صورت تا پایان سال جمعیت زیادی از هموطنان واکسینه می‌شوند. با افزایش مراکز تزریق واکسن با همکاری نیروهای بسیج در محل‌های در نظر گرفته شده سه دانشگاه علوم پزشکی، واکسیناسیون رو به افزایش و محل‌های بیشتر واکسیناسیون در حال تجهیز است.»

مدیر اجرایی تولید واکسن داخلی کرونا اعلام کرد: «اگر بتوانیم روزانه ۵۰۰ هزار نفر را تزریق کنیم متناسب با واردات و تولید داخل، واکسیناسیون بدون تجمع انجام می‌شود؛ در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار نفر در روز واکسینه می‌شوند.»

وطن پور با تاکید بر اینکه اگر شرایط واردات و تولید همچنان مطلوب باشد و تولید داخل و واردات با مشکل روبه‌رو نشود این روند ادامه خواهد داشت، گفت: «بیشتر از ۸ میلیون دُز واکسن در دسترس است و تولید انبوه واکسن داخلی از مرداد و شهریور آغاز می‌شود.»

او در ادامه تصریح کرد: «بر اساس نظر کارشناسان کارآیی واکسن‌ها فرقی با هم ندارد و همه آنها تأیید یه دارند. نگرانی هم برای ما وجود دارد که با تبلیغات یا تشویش اذهان عمومی، مردم به سمت یک نوع واکسن روی بیاورند؛ به همین دلیل برای جلوگیری از اختلال عملکرد در محل‌های واکسیناسیون، توزیع واکسن‌ها به صورت تصادفی توسط معاونت بهداشتی صورت می‌گیرد.»

مدیر اجرایی تولید واکسن داخلی کرونا در ادامه گفت: «ما باید ۴۰ میلیون نفر را واکسن بزنیم که با تغییرات جمعیتی و رشد جمعیت از ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم.»

وطن پور متذکر شد: «۱۶ میلیون دُز واکسن از طریق کواکس وارد کشور می‌شود. قرارداد مستقلی برای دریافت ۳۰ میلیون دُز با اسپوتنیک بسته شده و بر اساس قرارداد با سینوفارم ۲ میلیون دز به صورت ماهانه وارد کشور می‌شود که ۸۰ میلیون دُز حداقل نیاز کشور به وسیله واردات تا پایان سال تأمین می‌شود.»

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید