رسانه مدیاتی – قبل از شیوع ویروس کرونا شستن صحیح میوه و سبزیجات اهمیت زیادی داشته است. اکنون این مسئله اهمیت بیشتری پیدا کرده است. روش ضدعفونی کردن و شستن میوه و سبزیجات با دستها تفاوت دارد. به همین منظور نکاتی را ارائه میکنیم.
استفاده از محلولهای طبیعی برای شستن میوه و سبزیجات
بسیاری از افراد معمولا از موادی مانند نمک، سرکه و جوش شیرین برای ضدعفونی استفاه میکنند. برای استفاده از این مواد ابتدا باید آلودگیهای میوه و سبزی را پاک کنید و آن را و در ظرف مناسب آب و سرکه، جوش شیرین یا نمک را اضافه کنید و سپس میوه و سبزی را برای مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در این محلول قرار دهید. به این نکته توجه داشته باشید که حجم محلول باید متناسب با میوه و سبزی باشد. به صورتی که کامل غوطهور شود.
سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اعلام کرده است که در هیچ شرایطی از مواد شوینده یا شیمایی مانند وایتکس به منظور شستوشوی میوه و سبزی نباید استفاده کرد. میتوانید از ضدعفونیکنندههایی که در بازار وجود دارند استفاده کنید. زمانی که قصد خرید میوه و سبزی دارید نیز دقت کنید که جنس خریداریشده به گل آغشته نباشد. برای جدا کردن آنها نیز حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.
تا حد امکان سعی کنید محصولاتی را که میخرید در بیرون از منزل نگه دارید و اگر قرار است وارد منزل کنید آنها از پلاستیک خارج کنید و در ظرف مناسبی بریزید به خاطر داشته باشید که کودکان و سایر اعضای خانواده به میوهها و سبزیجات نشسته دست نزنند. قبل از ضدعفونی کردن نیز دستهای خود را کامل بشویید و ضد عفونی کنید. زمانی که کار شستوشو تمام شد ظرف را کامل بشویید و ضدعفونی کنید. پس از خشک شدن نیز آن را در جای مناسبی قرار دهید.
بهتر است از ظرفی که برای شستوشوی میوه و سبزی استفاده میکنید، برای شستوشوی سایر مواد غذایی مانند گوشت و مرغ استفاده نکنید.
راه دیگر نیز استفاده از پودر پرکلرین ۷۰ درصد است که برای شستوشوی میوه و سبزی استفاده میشود. روش کار نیز به این صورت است که در ظرف مناسب محلول رقیقی از پرکلرین و آب تهیه کنید و سبزی هاو میوهها را به مدت ۵ تا۱۰ دقیقه در آن قرار دهید و در پایان آنها را با آب خنک آب کشی کنید.
توجه داشته باشید که زمان استفاده از این ماده باید میوه و سبزیها را به صورت کامل آب کشی کنید تا علاوه بر شستوشوی ماده ضدعفونی، از پژمرده شدن آنها جلوگیری کنید.