رسانه مدیاتی – ادامه نوسانها و کاهش شاخص بورس باعث شد تا شاخص کل روز شنبه برای دومین بار در شش ماه اخیر تا کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد کاهش پیدا کند.
بازگشت شاخص بورس به دوران اوج
بهزاد صمدی تحلیلگر بازار سرمایه به ترس سهامداران به دلیل حاشیه بازار و اتفاقاتی مانند نفتکش کره جنوبی، تصمیم فولادی وزارت صمت، اقدامات انتخابی ترامپ و… اشاره کرد و گفت: «این اتفافات باعث شده است که شاخص کل با اصلاحی تا حدود یک میلیون و ۲۸۰ واحد روبهرو شود. شاخص کل نیز از نظر تکنیکالی تقریبا داخل الگوی هارمونیک از نوع ساده در حال تکمیل بود و تا حوالی ۷۸ درصد را اصلاح کرد و اندیکاتور شاخص قدرت نسبی به محدوده ۲۸ رسیده بود. از نظر تکنیکال، هنگامی که اندیکاتور شاخص کل به محدوده ۲۵ تا ۳۰ میرسد، با بازگشت آن روبهرو میشود و این بار نیز شاهد واکنش تکنیکالی به این محدوده بودیم.»
وی همچنین افزود: «به نظر میرسد شاخص کل با توجه به پیش رو بودن گزارشهای فصل پاییز و گزارشهای ماهانه دی ماه با رشد خوبی روبهرو بوده است و در اولین گام میتواند تا حدود یک میلیون و ۴۵۰ واحد نیز برسد. در این زمان باید منتظر ماند و دید که عرضه و تقاضا میتواند از قله قبلی عبور کند. به نظر میرسد به جاهای خوبی تا حدود قلهای که در مرداد ماه شکل گرفت، برسیم. اما اگر محدوده یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد شکسته نشود دوباره با موج ریزشی روبهرو خواهیم شد که ممکن است تا عید نوروز طول بکشد.»
این تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه شرایط سیاسی بهتر شده است اعلام کرد: «ترامپ فقط ۸ روز دیگر ریاست جمهوری آمریکا را برعهده دارد. پس از آن نیز استرس بازار درباره احتمال رخ دادن جنگ و تحریمها کاهش پیدا میکند. علاوه بر آن گزارشها نتایج خوبی را نشان میدهد و قیمت جهانی نیز روند رو به رشد دارد. در ادامه گفته میشود که گزارش شرکتها بسیار خوب است و قیمت جهانی نیز روند صعودی دارد. در میان مدت و بلندمدت نیز به رشد بازار خوشبین هستیم.»
صمدی با بیان این نکته که در بازار ایران دید سرمایهگذاران بورس کوتاه مدت است گفت: «زمانی که یک فشار فروش رخ میدهد سهامداران به صف فروش و زمانی که جو خوبی ایجاد میشود به صف خرید میروند. از آن جایی که قیمتهای جهانی و نرخ دلار نیمایی همچنان روند صعودی دارد و قیمتگذاری در بورس کالا منتفی شده است؛ از نظر من سهامداران روی سهمهای بنیادی نیز سرمایهگذاری کنند علاوه بر اینکه با ضرر روبهرو نمیشوند بلکه در میانمدت نیز سود خوبی به دست میآورند.»