رسانه مدیاتی – با شیوع سالمونلا در انگلیس، طبق آمار در حال حاضر ۴۸۰ مورد از این بیماری ثبت شده و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.
شیوع بیماری خطرناک سالمونلا
طبق اعلام رسانههای انگلیسی اولین موارد از شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ ثبت شد و در حال حاضر از ۴۸۰ موردی که به این باکتری مبتلا شده اند، ۴۴ درصد از کودکان و نوجوان کمتر از ۱۶ سال بوده اند.
آژانس معیارهای غذایی (Food Standards Agency) در انگلیس در خواست کرد که همه جوجههای مشکوک فراوریشده در فروشگاههای کشور جمعآوری شوند. همچنین اعلام کرد که مواد غذایی تولیدی از جوجههای مشکوک به سالمونلا، از کشور لهستان به این کشور وارد شده است و بررسی به منظور یافتن مرغداری یا مرغداریهای منشا این باکتری، شروع شده است.
سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد که حدود یک سوم از مبتلایان به سالمونلا به حدی واکنشهای شدید نشان دادهاند که مجبور به بستری در بیمارستان شدند. علاوه بر آن یک مورد قطعی مرگ ناشی از سالمونلا در انگلیس، چهار نفر دیگر نیز احتمالا در پی شیوع این باکتری درگذشتهاند، اما ارتباط قطعی این موارد هنوز ثابت نشده است.
سالمونلا (انگلیسی) یک باکتری باسیل گرم منفی است که گفته میشود در جوجهها و تخممرغها وجود دارد و باعث یه وجود آمدن یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی میشود. این باکتری میتواند تخمدانهای پرنده را آلوده کند و پیش از تخمگذاری پرنده وارد تخم مرغ شود یا زمان تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا معمولا با پختن غذا از بین میرود، ولی غذاهایی که حاوی تخممرغ خامند (مانند سس مایونز) مشکلساز خواهند شد.
در حال حاضر دانشمندان ۲۲۰۰ شکل از این باکتری را کشف و اعلام کردند اعضای خانواده آن نیز از نظر مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی بسیار مقاوم هستند و به سختی نابود میشوند.