رسانه مدیاتی – نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد سرماخورگی باعث شروع فعالیت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در برابر عفونت ویروس کرونا محافظت میکند.
نقش سرماخوردگی در عدم ابتلا به کرونا
طبق گزارشهای اخیر محققان دانشگاه ییل در آمریکا در این مطالعه اعلام کردند ویروسی که به صورت پیوسته باعث سرماخوردگی میشود یک واکنش ایمنی ایجاد می کند که ممکن است از گسترش ویروس کرونا در بیمار جلوگیری کند.
نتایج این مطالعه نشان داد که ویروس های سرماخوردگی ممکن است یک نقطه شروع برای درمان بالقوه ویروس کرونا باشد و بینش جدیدی در مورد نحوه تعامل ویروس ها ارایه دهد. به هر حال محققان هشدار دادند که زمان بندی مهم است و این درمانی باید بلافاصله پس از آلوده شدن بیمار انجام شود.
علایم شایع سرماخوردگی شامل گلو درد، عطسه، سرفه و سردرد است. این نشانهها به صورت معمول خفیف هستند و درمان های زیادی برای این ویروس وجود ندارد . به این معنی که افراد برای غلبه بر سرماخوردگی خود به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد می کنند.
محققان دانشگاه ییل پیش از این متوجه شده بودند که چنین واکنش ایمنی ناشی از سرماخوردگی می تواند از افراد در برابر ابتلا به آنفلوآنزا محافظت کند بنابراین آنها می خواستند دریابند که آیا محافظت مشابه ای در برابر کووید نیز ایجاد می کند یا خیر.
آنها در این مطالعه از بافت مسیر هوایی انسان که در محیط آزمایشگاه پرورش یافته بود، استفاده کردند. آنها این بافت مصنوعی را با ویروس راینوویروس (ویروس سرماخوردگی) و سپس با ویروس کرونا آلوده کردند.
این بافت مسیر هوایی پس از قرار گرفتن در معرض راینوویروس (ویروس سرماخوردگی)، سلول های سیستم ایمنی بدن را فعال و گسترش ویروس کرونا را به طور کامل متوقف کرد. ممکن است این واکنش سیستم ایمنی برای درمان های کووید نیز موثر باشد اما تنها درصورتی که در زمان مناسب انجام شود.
محققان همچنین در این مطالعه نحوه رفتار ویروس کرونا را در اوایل عفونت بررسی کردند و متوجه شدند که ویروس کرونا قبل از اینکه سیستم ایمنی بدن متوجه وجود آن شود، می تواند به سرعت گسترش یابد.
نتایج این پژوهشها نشان داد که واکنش ایمنی ویروس سرماخوردگی در نقطه اولیه عفونت موثرتر است. در نتیجه هر نوع درمان مبتنی بر این واکنش باید بلافاصله پس از آلوده شدن بیمار، به وی ارائه شود. البته انجام این کار دشوار است؛ زیرا شناسایی بیماران در اوایل ابتلا به کرونا سخت است و بیماران معمولا در چند روز اول بیماری علایمی ندارند. همچنین درصورتی که چنین درمانی بسیار دیر ارائه شود، میتواند خطرناک باشد.
بیشتر بخوانید: «ضرورت استفاده دو ماسک روی هم | سرماخوردگی سبک را جدی بگیرید»