این مطلب به درخواست بیزینس معرفی شده منتشر شده است و رسانه مدیاتی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
به گزارش بخش معرفی بیزینس رسانه مدیاتی، آموزش لینوکس برای آنهایی ضروری است که میخواهند مسیر شغلی خود را در توسعه نرمافزار، امنیت سایبری یا پشتیبانی آیتی دنبال کنند. براساس آمار، 66 درصد از مدیران به سراغ کسانی میروند که دانش خوبی از لینوکس داشته باشند و آن را یکی از ملاکهای مهم استخدام قرار میدهند.
سیستم عامل متنباز لینوکس در کنار ویندوز، مکاواس و آیاواس یکی از محبوبترینهاست. این سیستمعامل با همکاری 77 درصد از حرفهایهای نرمافزار متنباز، در حال تبدیلشدن به فناوری بسیار مهمی است.
لینوکس چیست؟
قبل از آنکه آموزش کامل لینوکس رایگان را شروع کنید، باید بدانید که لینوکس چیست. این نرمافزار، سیستمعاملی مشابه با مکاواس و ویندوز است. سیستم عامل، به نرمافزاری میگویند که بر سختافزارهایی مانند رم، مادربورد و پردازنده نظارت میکند و با آنها به تعامل میپردازد. سیستمعامل، هسته اصلی ارتباط بین نرمافزار، سختافزار و برنامهها بهشمار میرود.
چه کسانی باید لینوکس را یاد بگیرند؟
هرکسی که با سیستمهای فناوری اطلاعات کار میکند: مدیر شبکه، مهندس شبکه، توسعهدهنده نرمافزار، مهندس نرمافزار و تخصصان امنیت سایبری. یادگیری لینوکس اهمیت زیادی دارد، زیرا پایه و اساس بسیاری از سرورها و ابرکامپیوترها را تشکیل میدهد. افرادی که لینوکس را یاد میگیرند، به مراتب فهم بهتری نسبت به سیستمعامل و شبکه پیدا میکنند.
چرا باید لینوکس را یاد بگیریم؟
کاربرد لینوکس چیست؟ چرا توصیه میشود که برنامه نویسان حتما سیستم لینوکس را یاد بگیرند؟ در ادامه به دلایل اصلی یادگیری لینوکس میپردازیم:
بسیاری از زیرساختها برپایه لینوکس است
آموزش linux برای اهالی آیتی ضروری بهنظر میآید، زیرا بسیاری از زیرساختها مبتنی بر سیستمعامل لینوکس هستند. روترها، سرورها و نزدیک به 38 درصد وبسایتها با این سیستم عامل کار میکنند. کاربران گوگل، مشتریان فروشگاههای آنلاین، خریداران آنلاین بلیت هواپیما و بسیاری از کاربران هرروز از لینوکس و محصولات مبتنی بر آن استفاده میکنند.
اگر تصمیم جدی برای کار در حوزه آیتی دارید، آموزش لینوکس یکی از نقاط مثبت رزومه شما خواهد بود.
سیستمعاملها چطور کار میکنند
اگر شما هم درباره نرمافزاری کنجکاو هستید که روی کامپیوترها و سیستمهای مختلف اجرا میشود، آموزش مقدماتی لینوکس رایگان گزینه جذابی است. لینوکس رایگان و متنباز است، پس بهراحتی به کرنل آن دسترسی دارید.
شما میتوانید به هسته اصلی لینوکس نگاهی بیاندازید و آن را زیر و رو کنید. به همین خاطر است که دانشگاهها سالها لینوکس را آموزش دادهاند و استادان درباره آن کتاب نوشتهاند.
برای یادگیری شبکه و امنیت سایبری عالی است
توزیعهای مختلف لینوکس دارای امکانات بسیاری برای فهم بهتر اینترنت و شبکه است. امکاناتی از قبیل پینگ، tracepath و آیپی به همراه ابزارهای بیشتر مربوط به شبکه مانند tcpdump و Nmap که آموزش لینوکس رایگان را برای شما منطقیتر میکند.
ابزارهای برنامهنویسی زیادی دارد
کیتهای برنامهنویسی چند صد دلار قیمت دارند و تهیه آن برای هرکسی ممکن نیست. سیستمعامل لینوکس برای برنامهنویسان یک کیت برنامهنویسی کامل است. هر ابزاری مانند ادیتور، کامپایلر، دیباگر، IDE و غیره نیاز داشته باشید، در توزیعهای لینوکس بهطور رایگان وجود دارد. همچنین، کم و کاستیهای خود را میتوانید از پکیج منیجر تهیه کنید.
عاشق علم داده هستید؟ میتوانید زبان پایتون یا R را با لینوکس شروع کنید. بهدنبال یادگیری برنامهنویسی سیستمها هستید؟ کامپایل C و Clang بهراحتی با این سیستمعامل انجامپذیر است. همچنین، لازم نیست سیستم کنونی خود را حذف کنید. لینوکس را در کنار ویندوز 10 یا 11 خود بریزید و لذت ببرید.
میتوانید کامپیوترهای قدیمی را زنده کنید
اگر از خورههای قدیمی کامپیوتر باشید، حتما سیستمهای کهنه و از کارافتادهای در گوشه و کنار دارید. سیستمهایی که دیگر پشتیبانی مایکروسافت و اپل را ندارند، اما لینوکس میتواند روح تازهای به آنها بدمد. توزیعهای خاصی از لینوکس روی سیستمهای ضعیف و حتی با پردازنده 32 بیتی کار میکنند.
سیستمعام لینوکس باحال است
دلیلی که شاید کمتر علمی باشد، فان و سرگرمکنندهبودن لینوکس است. سروکلهزدن با لینوکس دشوارتر از مک و ویندوز است و همین نکته، پای کاربران حرفهای را به این سیستمعامل باز میکند. توسعهدهندگان برای دست و پنجه نرمکردن با دشواریهای لینوکس تنشان میخارد. شاید به همین دلیل هم حرفهایتر هستند، زیرا از روبروشدن با مشکلات نمیترسند.
بهترین توزیع لینوکس کدام است؟
لینوکس بهخاطر متنبازبودن و دسترسی توسعهدهندگان به هسته اصلی، توزیعهای مختلفی دارد. شاید شنیده باشید که Ubuntu محبوبترین توزیع لینوکس بهشمار میرود. با اینحال، قبل از رفتن به سراغ آموزش لینوکس ابونتو، دست نگه دارید و بیشتر تحقیق کنید.
توزیعهای لینوکس براساس سیستم سختافزاری شما، کاربردی که از آن انتظار دارید و حوزهای که کار میکنید میتواند متفاوت باشد. برای مثال در حوزه برنامهنویسی، اوبونتو برای تازهکارها، آرچ لینوکس برای حرفهایترها، اپن سوس برای ادمینهای سیستم، فدورا برای برنامه نویسان سرور و کالی لینوکس برای برنامه نویسان امنیتی مناسبتر است.
پیشنهاد میکنیم با حوصله کافی به تحقیق درباره توزیعهای مختلف بپردازید. مشهورترین توزیعهای سیستمعامل بینوکس:
- ابونتو
- دبیان
- رد هت اینترپرایز
- لینوکس مینت
- فدورا
برخی از پایهایترین دستورات لینوکس
- pwd: وقتی برای اولین بار ترمینال را باز میکنید، در دایرکتوری home هستید. دستور pwd را میتوانید برای دانستن دایرکتوری کنونی خود بهکار ببرید. پس از اجرای این دستور، کل مسیر از روت تا دایرکتوری کنونی به ما نشان داده میشود.
- ls: از دستور ls میتوان برای دانستن همه فایلهای درون یک دایرکتوری بهره برد. همچنین، دستور ls –a همه فایلهای پنهان در دایرکتوری را نیز نشان میدهد.
- cd: برای رفتن به دایرکتوری میتوان از دستور cd استفاده کرد. مثلا، برای رفتن به پوشه downloads باید عبارت cd downloads را تایپ کنید. اگر اسم دایرکتوری شما دو یا چند بخشی است، باید بین کلمات اسم آن \ بگذارید. برای مثال، رفتن به پوشه Raspberry Pi با دستور cd بهصورت cd Raspberry\ Pi است.
- mkdir و rmdir: دستور اول یعنی mkdir برای ساخت پوشه یا دایرکتوری بهکار میرود. دستور rmdir نیز برای حرفکردن دایرکتوری استفاده میشود. یادتان باشد که این دستور تنها برای حذف دایرکتوری خالی کاربرد دارد و rm برای حذف دایرکتوریهای دارای فایل بهکار میرود.
- rm: دستور rm برای حذفکردن فایلها و دایرکتوریها بهکار میرود. اگر میخواهید فقط دایرکتوری را حذف کنید، دستور را به rm –r تغییر دهید.
- touch: دستوری که میتواند هر نوع فایلی را بسازد. مثلا، شما میتوانید با دستور touch، فایل خالی txt یا zip ایجاد کنید.
- man و –help: دستور man را برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستورات و نحو استفاده از آنها بهکار ببرید. این کامند، صفحات دستورالعمل دستورهای مختلف را میآورد.
- cp: از دستور cp برای کپیکردن فایل از طریق خط دستور استفاده کنید. برای این کار به دو ورودی نیاز دارید. ورودی اول شامل آدرس جایی که فایل قرار دارد و ورودی دوم شامل جایی میشود که فایل را میخواهید کپی کنید.
- mv: برای انتقال فایلها از طریق خط دستور استفاده میشود. همچنین، دستور mv را برای تغییرنام فایل نیز بهکار میبرند.
- locate: دستور locate مانند نوار جستجوی ویندوز کار میکند. شما از این دستور میتوانید برای پیداکردن فایلها بهره ببرید.
آموزش صفر تا صد لینوکس رایگان در مکتبخونه
در این مقاله سعی کردیم تا شما را مقداری با سیستم عامل لینوکس آشنا کنیم. این سیستمعامل محبوب بسیاری از افراد خوره کامپیوتر و مهندسان نرمافزار است. اگر به یادگیری لینوکس ترغیب شدهاید و بهدنبال دوره آموزشی لینوکس رایگان میگردید، مکتبخونه پیشنهاد ماست. برای آموزش لینوکس اینجا کلیک کنید.